چگونه از اب استفاده کنیم

♥جریان حیات♥


پس آب از هر چيزي ارزشمندتر و گرانبهاتر از هر گنجي است که روي زمين داريم.
فرايند تصفيه آب، بسيار هزينه بر و مشکل است. وقتي يک ليوان آب را روي زمين مي‌ريزيم، بايد فکر کنيم که در همين بندر لنگه خودمان، افراد بسياري هستند که آب‌هاي کرم زده آب انبارها را مي‌نوشند و شايد در آينده‌اي نه خيلي دور، مجبور باشيم آب را به صورت بطري يا گالن‌هاي بزرگ خريداري کنيم و حتما هم چنين خواهد شد، چون کمبود آب يک شوخي نيست.
واقعا کساني که آب آشاميدني به اين ارزشمندي را باز مي‌کنند و ساعت‌ها با فشار زياد مشغول شستن حياط و ماشين و... مي‌شوند، چگونه پاسخ از بين بردن حق ديگران براي استفاده از آب را به خود و خداوند خواهند داد؟

مهمترين منبع تأمين آب باران است که هم در امور نظافت و شخصي و هم درصنايع بسيار مهم است. مصرف آب تنها به امور شخصي و مصارف خانگي محدود نمي‌شود، بلکه در صنايع براي خنک نگه داشتن دستگاه‌ها و موتورها به آب نياز داريم.
همان گونه که مي‌دانيم، دماي کره زمين رو به افزايش است. اين مسئله توازن ميان آب مصرفي و آب مورد نياز را بر هم مي‌زند. بدين ترتيب، آب مصرفي بيشتر از ذخاير آبي موجود مي‌شود. اين نبود توازن علاوه بر صنايع کشاورزي را هم تحت‌الشعاع قرار مي‌دهد و انسان را از نعمت داشتن آب تصفيه شده و تغذيه مناسب محروم مي‌سازد.

اگر شما در منطقه‌اي زندگي مي‌کنيد که کمبود آب ندارد، خوش شانس هستيد. تقريبا ششصد ميليون انسان در 35 کشور با کمبود شديد آب روبه‌رو هستند و پيش‌بيني مي‌شود که در پنج سال آينده، دست‌كم 36 ايالت در آمريکا به دليل مسائل مربوط به دما و رشد جمعيت و مشکل مواد زايد با کمبود آب روبه‌رو شوند.

دکتر پرويز کردواني متخصص مسائل آب مي‌گويد:
يکي از تحفه‌هايي که به خيال عوام از نشانه‌هاي تمدن و فرهنگ به شمار مي‌رود، مصرف کردن است تا آنجا که مردم ما خانواده‌هاي پر مصرف و پرخرج را خانواده‌هايي با سطح بالا مي‌دانند؛ بنابراين کسي که بداند تنها ماده‌اي که نمي‌توان از خارج وارد کرد، آب است، مي‌داند که بايد آن را درست مصرف کند.

ايران هميشه با کمبود آب روبه‌رو بوده، هست و خواهد بود. ما بايد خومان را آماده کنيم که با شرايط سخت‌تر از اين هم مدارا کنيم، چرا كه ميزان بارندگي منطقه ما، يک سوم ميزان بارندگي دنياست و کشاورزي مهمترين فعاليت ماست. به همين دليل، به آب بيشتري نياز داريم، چرا که 90% آب کشور صرف کشاورزي مي‌شود.
دکتر کردواني گفت: جامعه‌اي که آب زياد مصرف مي‌کند، آب بيشتري هم آلوده مي‌کند. ما بهترين و گواراترين آب دنيا را داريم و با ندانم‌کاري و نداشتن برنامه درست، آن را به بدترين شكل تبديل مي‌کنيم.

وي افزود: صرفه جويي خساست نيست، بلکه استفاده بهينه و به اندازه نياز است.
مورد ديگر صرفه‌جويي در ادارات است. در بسياري از ادارات و سازمان‌ها به دليل داشتن فضاي سبز مصرف آب بي‌رويه است و هيچ تعهدي در قبال صرفه جويي آب ندارند. دکتر کردواني درباره اين‌که به چه وسيله مي‌توان مصرف آب را کاهش داد، مي‌گويد: فرهنگ مهمتر از خود صرفه‌جويي است. ما فرهنگ صرفه‌جويي نداريم، صرفه‌جويي نکردن تجدد و تمدن نيست، عين بي فرهنگي است.

وي در ادامه وضعيت آب کشور را بسيار نگران کننده بيان کرد و افزود: هر روز با برداشت بي رويه از منابع زيرزميني، آب شيرين در حال اتمام و از سوي ديگر، در حال شور شدن است و تنها با احداث آبخيزداري و ايجاد سد، مي‌توان بر مشکلات پيروز شد، زير با اين برداشت بي‌رويه منابع زيرزميني در مدت ده تا پانزده سال آينده، سفره‌هاي آب زيرزميني به پايان مي‌رسد. وي در پايان، راه‌هاي استفاده از آب را اسراف در مصرف آب ـ امساک در مصرف ـ صرفه‌جويي (درست و بهينه مصرف کردن) – را هدر دادن خواند.
برخي از بخش‌هاي زير نقل شده از سخنان دکتر کردواني است:
مطلب براي گفتن بسيار است، اما من بقيه آن را به وجدان انساني شما و Humanity شما واگذار مي‌کنم و در اينجا راه‌هايي براي کاهش هدرروي آب و صرفه جويي در مصرف آن برايتان خواهم گفت.

راه‌هايي ارزان قيمت براي جلوگيري از هدرروي آب و صرفه جويي در مهمترين ماده براي حيات بشر:

1- هرچند توالت و حمام کوچکترين اتاق در منزل است، اما حدود 75 درصد آب منزل در اين مکان مصرف مي‌شود. در يک دوش گرفتن به طور متوسط به مدت شش دقيقه حدود شصت ليتر آب مصرف مي‌شود. مدت دوش گرفتن خود را به پنج دقيقه يا کمتر کاهش دهيد، از دوش با جريان کم آب استفاده کنيد.
2- به جاي حمام رفتن‌هاي طولاني مدت دوش بگيريد. با دوش گرفتن دو يا سه برابر کمتر از حمام رفتن آب مصرف مي‌شود. در مدت حمام حتما در هنگام شامپو زدن به سر و يا شستن بدن با ليف آب را ببنديد.

3- شير‌هاي آبي که چکه مي‌کنند را تعمير و نشتي‌ها لوله‌ها را برطرف کنيد.
شير آبي که در هر ثانيه يک بار چکه مي‌کند، سالانه شش هزار ليتر آب هدر مي‌دهد که همين ميزان آب مي‌تواند آب مصرفي روزانه چهل نفر را تأمين کند.
4- از دريچه قطع و وصل آب براي شيرهاي آب خود استفاده کنيد (سنسورهاي الکترونيکي براي قطع و وصل خودکار شيرهاي آب).

5- توالت دشمن آب است. در آمريکا، هجده ميليارد ليتر آب تازه براي فلاشينگ (سيفون) توالت مصرف مي‌شود!
6- از سيفون‌هاي دوکاره استفاده کنيد (برحسب نوع استفاده شما از توالت کار مي‌کنند). در تکنولوژي جديد تا 67 درصد نسبت به توالت‌هاي قديمي در مصرف آب صرفه جويي مي‌شود و يا از سيفون‌هاي با حجم تانک کوچکتر استفاده کنيد.

7- اگر در تابستان مي‌خواهيد آب سرد ميل کنيد، اينقدر آب را باز نگذاريد تا سرد شود، بلکه هميشه يک بطري آب در يخچال داشته باشيد.
8- در هنگام مسواک زدن آب را بيهوده باز نگذاريد. در هر دقيقه ده ليتر آب به همين دليل به هدر مي‌رود. پيش از مسواک زدن، يک ليوان آب با خود ببريد و با آن دهان خود را بشوييد.

9- در زمان شستن ميوه‌ها آب را باز نگذاريد. ظرفي را پر از آب کنيد و ميوه را در آن بشوييد و سپس آبکشي کنيد.
10- کتري را به اندازه مورد نياز آب کنيد.
11- هنگام شستن ظرف‌ها، آب را بيهوده و با فشار زياد باز نگذاريد، پس از شستن ظرف‌ها با اسکاچ، آب را با فشار کم باز کنيد و به سرعت ظرف‌ها را بشوييد. متأسفانه وسواس بسياري از خانم‌ها در شستن ظرف و شستن لباس‌ها و کلا شستشوي زياد در منزل، باعث هدر روي بسيار زيادي از آب است.

12- براي شستن ظروف با مايع ظرفشويي غليظ بايد آب زيادي مصرف کرد. از مايع رقيق شده ظرفشويي استفاده کنيم.
13- آب‌هايي که از شستشوي ميوه‌ها و سبزيها به جاي مي‌ماند دور نريزيد، آنها را به گلدانها بدهيد. باغچه‌ها و گلدان‌هايمان را با آب درون لوله آبياري نکنيم، بلکه آب اضافي شست وشوي سبزي و کاهو را پاي درخت و گلدان‌ها بريزيم.

14- باغچه خانه را در روز آب پاشي نکنيد و اين کار را به عصر بيندازيد تا آب بخار نشود. ميزان آبي که هر شخص در موقع آبياري يک ساعته باغچه هدر مي‌دهد، مي‌تواند مصرف روزانه يک خانواده چهار نفري را تأمين کند.
15- ابتکار ديگري که در منزل مي‌توان به خرج داد، کم کردن فشار آب بوده که با اين کار هم خطر ترکيدگي لوله کم مي‌شود و هم اينکه آب کمتري در خانه جريان دارد. براي اين کار، شير فلکه اصلي آب را کمي ببنديد تا فشار کم شود.

16- تا زماني به اندازه کل گنجايش ماشين لباسشويي لباس کثيف نداريد، از ماشين لباسشويي استفاده نکنيد. يک بار استفاده از ماشين لباسشويي با کل ظرفيت کمتر از دو بار با نصف ظرفيت آب مصرف مي‌کند.
17- در هنگام شستشوي اتومبيل به جاي استفاده از شيلنگ آب از سطل آب استفاده کنيد.

18- به جاي کاشت چمن در محيط‌هاي غير ضروري که زياد آب مي‌خواهد، از برگ‌هاي سبز (پاپيتال) که آب نمي‌خواهند استفاده كنيم و پاي درختان خانه گوني بيندازيم و پاي درختان جلوي خانه در خيابان پوشال بريزيم که مانع تبخير آب نشوند.

منبع:تابناک

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. مصارف آشپزخانه: بررسي‏ها نشان مي‏دهند كه بين ٣٠ تا ٤٠ درصد آبي كه وارد منازل مي شود در آشپزخانه مصرف مي‏شود.

مضر بودن پودرهاي رختشويي و مايع‏هاي ظرفشويي درمنازل و نقش آلودگي آن در آب‏ها و فاضلاب‏هاي ناشي از مصارف خانگي محرز شده است.

بنابراين اگر استفاده از اين مواد به صورت كنترل شده و محدود انجام پذيرد نه تنها سهم مهمي در سلامت خانواده خواهد داشت بلكه در مصرف كمتر آب نيز موثر مي‏افتد. بنابراين حتی‏الامكان بايد سعي شود شست‏وشوي ظروف درحجم يك لگن آب داغ انجام شود و سپس مبادرت به آب‏كشي كرد.

در صورت استفاده از ماشين ظرف شويي براي ظرف هايي كه به چربي و موادغذايي آغشته نباشند دستگاه روي كوتاه‏ترين چرخه تنظيم و توصيه‏هاي كارخانه سازنده دستگاه در راستاي صرفه‏جويي در مصرف آب و انرژي جدي گرفته شود.

هميشه آب آشاميدني در بطري‏هاي دربسته و درون يخچال نگهداري شود، تا مجبور نباشيم براي رسيدن به آب سرد، شير آب مدتي باز بماند.

براي شست‏وشوي لباس هاي خيلي كثيف، ماشين‏هاي لباس‏شويي اتوماتيك به مراتب از غيراتوماتيك مناسب‏ترند و كمتر آب مصرف مي‏كنند. در صورت استفاده از ماشين نوع دوم از تكرار در تخليه و پر كردن آب براي شستن لباس‏هاي خيلي كثيف اجتناب كنيد.

2. استحمام: تحقیقات نشان مي‏دهند كه براي هربار استحمام ١٢٠ ليتر آب مصرف مي‏شود. يكي از راه ‏اي ديگر صرفه‏ويي در حمام آن است كه لوله كشي ساختمان طوري انجام شود كه با كمترين اتلاف آب، آب گرم به دوش برسد. در جاهايي كه امكانات فني اجازه مي‏هد مي‏وان براي افزايش فشار آب شوينده، از شيرهاي دهنده هوا در مسير آب استفاده كرد تا با پاشانيدن آب به صورت قطرات ريز، در مصرف آب صرفه‏ويي شود. اين روش تا ٥٠ درصد مصرف آب را كاهش مي‏هد.

در شست‏وشوي دست و صورت، مسواك زدن و وضو گرفتن نيز سعي شود شير آب كمتر باز بماند و با استفاده از يك ليوان آب اين كار صورت گيرد.

3. كاهش حجم فلاش تانك: وجود فلاش تانك هاي پرحجم و يا سيفون معيوب در توالت مي تواند در هر ساعت ٤٠ تا ١٠٠ ليتر آب را هدر دهد. به طور نسبي يك خانواده متوسط درايران ٤٢ درصد آب تخصيص داده شده در منزل را روانه زه كش فاضلاب ها مي كند.

اگر در منازلي فلاش تانك هاي پرحجم نصب شده و تعويض آن هزينه بر است، با استفاده از ابزارآلات ساده مثل بطري هاي حاوي شن و قراردادن در داخل فلاش تانك از ميزان مصرف اضافي آب بكاهيم. از قراردادن آجر در فلاش تانك به دليل وجود خرده آجر و گرفتگي فلاش تانك خودداري شود.

4. جلوگيري از چكه كردن شيرآب و سردوش‏ها: چكه كردن و بسته نشدن كامل شير آب، مي‏تواند تلفات بسيار زياد آب را در پي داشته باشد. مي توان ميزان آب تلف‏شده در يك دوره زماني را با قراردادن يك سطل در زير شيرآب معيوب اندازه گيري كرد.

5. منبع انبساط: در منازلي كه منبع انبساط سيستم شوفاژ آنها در پشت بام قرار دارد بايد سعي شود با تنظيم زنگ ساعت از پرشدن و سررفتن منبع و اتلاف آب جلوگيري كرد.

6. شست وشوي اتومبيل: نخست پيشنهاد مي‏شود كه شست‏وشوي ماشين در بيرون از منزل و در كارگاه‏ها و کارواش‏هاي مخصوص اين كار انجام داده شود.

اگر به هر دليل اين كار در خانه صورت مي‏پذيرد بايد از رهاكردن شيلنگ باز آب خودداري شود. بهتر است شستن اتومبيل با حداقل آب در حجم يك يا دو سطل آب انجام شود. در اين مواقع به ياد داشته باشيم روزانه هزاران انسان در اثر كمبود آب جان خود را از دست مي دهند.

7. پرهيز از استفاده از آب براي زباله‏زدايي و نظافت: براي تميزكردن كف حياط و يا پله هاي آپارتمان، جارو و ساير وسايل تميزكننده ها، جايگزين شيلنگ آب شود. ميزان هدررفتن آب براي چنين مصارفي را مي توان با يادداشت كردن شماره كنتور آب قبل و بعد از شست وشو، اندازه گيري كرد.

8. استخرهاي خانگي: وجود حوض آب نما و يا استخرهاي خصوصي در جاهاي گرم كه تبخير سطحي آن ها بيشتر از ١٥٠٠ ميلي متر در سال است مقرون به صرفه نيست.

بايد حتي الامكان از استخرهاي مراكز ورزشي و عمومي استفاده كرد و از احداث آن ها در منازل امتناع ورزيد. بايد گفت: حتي ميزان تبخير آب توسط كتري، سماور و يا ظروف ديگر در روي اجاق گاز هرچند به ظاهر قابل توجه به نظر نمي آيد، مورد توجه قرارگيرد.

9. استفاده از آب باران: در منازل شهري و يا روستايي مي‏توان ناودان ها را طوري تعبيه كرد كه آب باران به باغچه‏ها هدايت شود.

در يكي از شهرهاي شمالي کشور، صاحبان بسياري از خانه‏ها یک "آب‏انبار" براي جمع‏آوري آب باران تعبيه كرده‏اند و در مواقع قطع آب، براي شست‏وشو و آب‏اري از آن آب استفاده مي‏كنند.

10. تلفات خارج از كنترل: از موارد ديگر هدر رفتن آب مي‏توان به نشت آب از لوله‏هاي فرسوده كف حياط، اينچ شوفاژها يا چكه كردن مداوم كولر در پشت بام، اشاره كرد.

11. صرفه‏جويي در ايام سفر: افراد خانواده موظف هستند در طول سفر موارد بالا را رعايت كنند تا ساكنان شهرها به خصوص شهرهاي زيارتي مانند مشهد كه هر ساله بالغ بر ١٤ ميليون زائر دارد با كم‏آبي و جيره‏بندي ناخواسته مواجه نشوند.

12. ممانعت از بازي كودكان از هدر دادن آب در منازل: سالانه حدود ١٦ ميليون كودك زير ٥سال به سبب كمبود آب آشاميدني سالم جان خود را از دست مي‏هند؛ بازي كردن كودكان در منازل در ساعت‏هاي متمادي از طريق رهاكردن آب، نوعي بي‏اعتناييبه آينده همين كودكان است؛ کودکانی که در آینده شاید حتی برای آب آشاميدني در مضیقه قرار گیرند.

13. حصول اطمينان از بسته بودن شير آب در زمان جيره‏بندي و قطع آب: در چنين مواقعي اگر قصد ترك منزل را داشته باشيم بايد شيرهای آب را كنترل كرد و از بسته بودن آن مطمئن شد، تا هم از بروز خطرات ناشي از بازبودن شير آب و هم از هدر رفتن آب جلوگيري شود.

محدود بودن منابع آب و شدت گرفتن روند شهرنشيني، مصرف بي‏رويه و بدون صرفه‏جويي در محدوده شهر ـ همان طور كه قبلاً نيز اشاره شد ـ سفره آب زيرزميني را آلوده مي‏كند و باعث خرابي كيفيت آب، و ايجاد فاضلاب‏هاي ميكروبي خواهد شد، و نيز بيماري‏هاي علاج‏ناپذير را در پي دارد.

براي حفظ زندگي سالم، حفاظت از آب سالم و توليد نكردن بي‏رويه فاضلاب شهري، به عهده ماست. در صورت صرفه‏جويي آب، متقاضيان آب نيز كاهش مي‏يابند، مصرف كمتر و آب بيشتري در نهرها و رودخانه‏ها براي مسكن، تفريح و خلق مجدد حيات وحش باقي مي‏ماند.

منبع:ABNA.IR

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

موارد زیر رو بخونید و هر کدومشون رو که تا به حال رعایت نمی کردید مد نظر داشته باشید برای آینده ...

مطمئن باشید که بی تاثیر نیست

 چهل روش صرفه جویی درمصرف اب:

 

1-      از کلیه قوانین و محدودیتهای حفاظت آب که ممکن است در محل زندگی شما اعمال شود، آگاه شوید و از آن تبعیت کنید.

2-      از آب حفاظت کنید، چون زندگی ما به آن وابسته است. هیچگاه به دلیل اینکه فرد دیگری مسوول پرداخت آب بها است، آب را هدر ندهید.

3-      موقع مسواک زدن شیر آب تصفیه شده را باز نگذارید.

4-      هنگام استحمام در فاصله بین شستن بدن و سرشویی، لزومی ندارد که شیرآب به طور پیوسته باز باشد.

5-      برای آب دادن به درختان، درختچه ها، بوته ها و گلها، از روش آبیاری قطره ای استفاده کنید.

6-      برای دوش گرفتن در حمام، زمان بگیرید و آن را به کمتر از 5 دقیقه برسانید، با این روش ماهیانه حدود 4000 لیتر آب صرفه جویی خواهد شد.

7-      بهتر است برای شستن سبزی ها ابتدا آنها را در ظرفی بخیسانید و سپس آب بکشید.

8-      ازجریان آب به منظور آب شدن یخ گوشت یا دیگر مواد غذایی منجمد استفاده نکنید.

9-      فرزندان خود را در مورد نیاز به حفاظت از آب آگاه کنید. از خرید اسباب بازی ها و سرگرمی هایی که به یک جریان ثابت آب نیازدارند، خودداری نمایید.

10-         هنگام استفاده از دستشویی شیر آب را به طور مداوم باز نگذارید چون جریان دایم آب موجب هدر روی آن می شود.

11-         اگر دوش حمام شما در طی کمتر از 20 ثانیه یک ظرف چهار لیتری را بتواند پر از آب کند در آنصورت حتماً آنرا با یک سر دوش کاهنده مصرف تعویض کنید.

12-         برای نظافت حیاط به جای مصرف آب بهتر است از جاروب استفاده شود.

13-         درباغچه خانه، درختان، بوته ها و چمن های بومی و مقاوم به خشکی که به آب کمتری نیازدارند و تحمل ماههای گرم تابستان را دارند، بکارید.

14-         تمام شیلنگ ها، اتصالات و شیرها را به طور مرتب کنترل کنید تا از نشتی آب جلوگیری شود.

15-         ضروری است برای اطمینان از سلامت لوله ها و شیرهای آب؛ آنها مرتباً کنترل شوند.

16-         درمواقع جایگزینی یا افزودن گل و گیاه در باغچه خانه، گیاهی را انتخاب کنید که آب کمتری مصرف کند. به این طریق سالانه 2200 لیتر آب برای هر گیاه قابل صرفه جویی خواهد بود.

17-         ازنصب سیستم های آب تزیینی (مثل فواره ها) اجتناب کنید. مگر اینکه آب در سیستم بازیافت شود. همچنین سیستم را درجایی نصب کنید که تلفات کمی در اثر تبخیر و باد داشته باشیم.

18-         لوله های آب منزل خود را عایق بندی کنید. عایق کاری لوله های اب گرم، روشی است که هدررفتن آب را قبل از خروج آب گرم کاهش می دهد.

19-         لوله های آب گرم را عایق بندی کنید تا برای رسیدن آب گرم به شیرآب، لازم نباشد آنرا بی جهت بازبگذارید.

20-         هرگز آبی را که می توان به مصارفی نظیر آبیاری و یا شستشو رسانید، فاضلاب حساب نکنید.

21-         ماشین های لباس شویی معمولاً مقدار زیادی آب مصرف می کنند. بنابراین اگر از تعداد دفعات کاربرد ماشین لباس شویی بکاهید، عملاً در مصرف اب صرفه جویی  کرده اید.

22-         یک بطری پر از آب یا یک کیسه نایلونی پراز شن و کاملاً در بسته را در مخزن توالت فرنگی و یا فلاش تانک قرار دهید تا مصرف آب را در هربارکشیدن سیفون کاهش دهید.

23-         آب خنک مورد مصرف خود را همواره دریخچال نگهدارید تا مجبور نباشید شیر آب را برای مدتی بازبگذارید تا آب خنک شود.

24-         برای نوشیدن آب به جای آنکه شیر آب را مدت زیادی باز بگذارید، بهتراست ابتدا چند قطعه یخ در لیوان قرار دهید و سپس شیر آب را بازکنید.

25-         به کودکان آموزش دهیم تا با بستن بموقع شیر، از هدر رفتن آب جلوگیری نمایند.
 
26-         می توان از آبی که برای شستن سبزی ها و دست و صورت استفاده می شود، به وسیله لوله کشی و هدایت آن به سمت فلاش تانک، هدایت در توالت استفاده نمود.

27-         فلاش تانک هایی که نشتی دارند، آب را به داخل کاسه توالت هدر می دهند.

28-         به جای شستن اتومبیل با شیلنگ آب، از یک سطل آب هم می توان استفاده کرد.

29-         درحالی که کمبود آب در شهر احساس می شود، لزومی به شستشوی پیاده روی مقابل مغازه و منزل نیست.

30-         هنگام احداث ساختمان از کارگران ساختمانی بخواهید از آب تصفیه شده استفاده نکنند.

31-         زمانی که سرگرم آب دادن باغچه و گلهای منزل هستید با شنیدن صدای زنگ تلفن یا زنگ در بهتر است ابتدا شیر آب را ببندید و بعد به آنها پاسخ دهید.

32-         تا حد امکان از آب شرب برای فضای سبز استفاده نشود. باغچه را در شب یا صبح زود آبیاری کنید تا از تبخیرآب جلوگیری شود.

33-         نصب کولر در سایه و با استفاده از پوشش مناسب و جلوگیری از نشت آب کولرهای آبی، باعث صرفه جویی زیادی در مصرف آب می شود.

34-         زمانی که به مسافرت می روید، ضروری است شیر فلکه بعد از کنتور آب را ببندید. تا از وقوع هرگونه حادثه پیشگیری شود.

35-         در مراکز آموزشی و مدارس به اطفال و دانش آموزان محدودیت منابع آب و روش های صرفه جویی آن را آموزش دهیم.

36-         کارکرد کنتور در زمانی که همه شیرهای آب بسته است، دلیل تلف آب از لوله های داخل ساختمان می باشد که در نتیجه آن، مقدار زیادی آب به هدر رفته و هزینه گزاف آن را شما خواهید پرداخت.

37-         درمحل کار، کارکنان را به صرفه جویی در مصرف آب تشویق نمایید. همچنین پیشنهاد کنید گرایش به حفاظت از آب در فعالیت های عملی و دوره های آموزشی آنها گنجانده شود.

38-         گروه های فرهنگی، غیر دولتی را به ایجاد و ارتقای فرهنگ حفاظت از آب در میان کودکان و بزرگسالان تشویق کنید.

39-         هرگونه اتلاف قابل توجه آب، شکستگی لوله ها و هدر رفتن آب در هر نقطه را به مرکز ارتباطات مردمی (تلفن 122) اطلاع دهید.

40-         تعویض واشر شیر آب برای جلوگیری از چکه کردن آب کار دشواری نیست.

منبع:اصلاح الگوی مصرف


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





+نوشته شده در شنبه 9 اسفند 1393برچسب:اب و استفاده از ان,ساعت14:39توسط حدیث | |